ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κρυφοί φόροι - νέα βάρη



Οι κρυφοί φόροι του νέου πακέτου !!!

Οι τρεις αρχηγοί μπορεί να συμφώνησαν χτες στους βασικούς άξονες του νέου πακέτου μέτρων, αυτό όμως φαίνεται πως κρύβει παγίδες για τους φορολογούμενους.

                       
Οι κρυφοί φόροι του νέου πακέτου
Συγκεκριμένα φέρνει κρυφούς φόρους στο παρά πέντε για οικογένειες με παιδιά και γιακαταθέτες. Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο αποτελείται συνολικά από περικοπές δαπανών 10,5 δισ. ευρώ και νέους φόρους 3 δισ. ευρώ.
Τα νέα βάρη που μας «χτυπούν» τη πόρτα σύμφωνα και με «ΤΑ Νέα» είναι:
Αύξηση της φορολόγησης των καταθέσεων στο 15% από 10% που είναι σήμερα. Σύμφωνα με τους τραπεζίτες ένα τέτοιο μέτρο δεν θα προκαλούσε νέα φυγή καταθέσεων.
Κατάργηση του επιπλέον αφορολόγητου μισθωτών που έχουν παιδιά. Το πρόσθετο αφορολόγητο σήμερα είναι 2.000 ευρώ για καθένα από τα δυο πρώτα παιδιά και 3.000 για το τρίτο παιδί. Το συγκεκριμένο μέτρο, το υπουργείο Οικονομικών κάνει προσπάθειες να το αντικαταστήσει με άλλο.
Καθιέρωση ενιαίου συντελεστή 35% για τη φορολόγηση των κερδών των ελεύτερων επαγγελματιών.
Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από το  23% και σε αντιστάθμισμα καθιέρωση ειδικού τέλους για εστιατόρια που επιτρέπουν το κάπνισμα.
Εξίσωση φόρων πετρελαίου κίνησης και υγραερίου κίνησης.
Μείωση ΦΠΑ αγροτών στο 6%.
Φόρος στα μηχανάκια του ΟΠΑΠ
Αύξηση του ορίου εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ στο ίδιο επίπεδο με των νέων ασφαλισμένων.
Βέβαια μέχρι να γίνει αποδεκτό το πακέτο από την τρόικα τίποτα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι οριστικό. Η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους της τρόικας έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 1/10/2012. Χτες ο κ.Στουρνάρας δήλωσε μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών ότι πλέον έχει μια καλή βάση για διαπραγμάτευση. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα.





newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου