ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Να μιλήσουμε βρε αδελφέ …


Του Γιάννη Αγγελίδη
Ο φίλος μου και συνάδελφος Φώτης Κουγιού πριν κάποιες  ώρες έκανε αυτήν την ανάρτηση στο Facebook :
.
«Πιστεύεις ότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα ; τότε γιατί δεν είναι πλούσιοι στην Ονδούρα ; στην Αργεντινή ,στο Καζακστάν...
Έχει πατρίδα λοιπόν την Αγγλία ,την Γερμάνια, την Κίνα ,τις ΗΠΑ και Ρωσία και την Ιαπωνία..τις χώρες που μάτωσαν σε παγκόσμιους πολέμους μεταξύ τους ... και εκεί θα μείνει αν δεν κάνεις 2-3 παγκόσμιους ακόμα . Όσοι λοιπόν το παίζουν ιδεαλιστές ψευτοδιεθνιστές απλά είναι δειλοί , δεν θέλουν να μπουν στον αγώνα για ανεξαρτησία και χρήμα .... Το πόσο πατριώτης είναι ο καθένας να το δει μέσα του , το τι όμως ζητάς από μια χώρα αποικία που ζει ,είναι αυταπάτη ..... Η ανεξαρτησία θέλει αγώνα και θυσία ,ξεκάθαρο σκοπό - πατριωτισμό ... αν δεν καταλαβαίνεις απλά κοροϊδεύεσαι !!!
ΥΓ .
Έχουμε μείνει 9. 000.000  Έλληνες ,3.500.000 κάτω από τα 50 , δεν περισσεύει κανένας ...οριακά θα την βγάλουμε 20-30 χρόνια ακόμα ,αν το παίξουμε λίγο φλου ακόμα ...»
Και συνέχισε σχολιάζοντας από κάτω :
«για να το καταλάβεις και οικονομικά :
έχεις 59 δις ευρώ προϋπολογισμό, καθαρά 50 από τόκους , θες να ταΐζεις 9.000.000 Έλληνες και 4.000.000 ξένους , άρα έχεις 3.800 ευρώ για το καθένα για υγεία ,παιδεία ,ασφάλεια και παροχές, σου φτάνουν ;
Διώξε τους ξένους ή μην τους ταΐζεις ... αύξησε τους φόρους ή το ΑΕΠ με ανάπτυξη ... δεν έχεις πλούτο ,δεν έχεις ενεργό πληθυσμό 2.900.000 δουλεύουν , δεν έχεις γεννήσεις ,οι θάνατοι είναι περισσότεροι ... δεν έχεις μέλλον αν δεν αλλάξουν όλα».

Μοιάζει απλό σαν κείμενο , με μπακαλίστικα ίσως μαθηματικά , αλλά είναι τόσο φοβιστικό ( και φοβάμαι αληθινό ) που με ώθησε να το αναρτήσω και εγώ έτσι για να γίνει κουβέντα .
Να φοβηθούμε και να φοβίσουμε λίγο γιατί αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος μας ως ενεργοί πολίτες .

Να πούμε γνώμες , προτάσεις , ιδέες βρε αδελφέ , να ξετρομάξω λίγο , αντί να «μαλώνουμε» μεταξύ μας όσοι από εμάς μας ενδιαφέρει η πολιτική κατάσταση .

Εκ προοιμίου ζητώ συγγνώμη από τους φίλους μου που χωρίς να ερωτηθούν το βάζω στον τοίχο τους όμως ο σκοπός μου είναι αν θέλουν ν’ ανοίξουμε κουβέντα και φυσικά το ότι είναι ανηρτημένο αυτό το κείμενο στ
ον τοίχο τους δεν σημαίνει ότι συμφωνούν με αυτό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου