ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ - «Οξυγόνο» στο Ερρίκος Ντυνάν - Πωλήθηκε ...


αντί 115 εκατ. ευρώ στην «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.» !!!

«Οξυγόνο» στο Ερρίκος Ντυνάν - Πωλήθηκε αντί 115 εκατ. ευρώ στην «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.»
Σανίδα σωτηρίας στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάς» δίνει η απόφαση για πώλησή του στην εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ» μετά τον πλειστηριασμό που έγινε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Το ποσό της εξαγοράς είναι 115.135.251 εκατ. ευρώ και τον πλειστηριασμό προκάλεσε η τράπεζα Πειραιώς. Η εταιρεία που αποκτά πλέον τον έλεγχο του νοσοκομείου είναι συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς και ήταν η μοναδική λύση προκειμένου να μην μπει άμεσα «λουκέτο» καθώς δεν εμφανίστηκε κανείς άλλος υποψήφιος αγοραστής.
Ο πλειστηριασμός περιλάμβανε το σύνολο των κτηρίων του νοσοκομείου, τον εξοπλισμό του και κάθε άλλο δικαίωμα επί περιουσιακών στοιχείων αναγκαίων για τη λειτουργία του.
Η «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ», εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ιατρικό τουρισμό, θα κρατήσει εν ζωή το νοσοκομείο το οποίο παρουσιάζει τεράστια προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας των υπέρογκων χρεών του. Tα 115 εκατ. ευρώ δεν φθάνουν για να καλυφθούν οι οφειλές που αγγίζουν συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ, αλλά θα εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου αφού θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι που ανέρχονται σήμερα σε 960 άτομα.



ΠΗΓΗ : imerisia

1 σχόλιο:

  1. " ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ" = θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς με μετοχή ===> σήμερα/τώρα -2,31% !!!
    Είναι προφανές ότι είναι κίνηση τακτικής με στόχο την μεταπώληση ...
    Ο Βουκινάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή