ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Προς κεντροδεξιό Πρόεδρο της Δημοκρατίας ;





Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Τι σηματοδοτούν οι χθεσινές αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΔΕΘ. Στόχος τώρα δείχνει να είναι οι βουλευτές των ΑΝΕΛΛ. Εντείνονται οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε πρόταση προσώπου προερχόμενου από την κεντροδεξιά για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τις φήμες ενίσχυσαν οι συνεχείς αναφορές από τη ΔΕΘ του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει σημασία αν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προέρχεται από την κεντροαριστερά ή την κεντροδεξιά, αρκεί να είναι δημοκράτης και να μπορεί να ενώνει. «Εγώ θα προτιμούσα βεβαίως να ανήκει στην κεντροαριστερά, αλλά ο Κωστής Στεφανόπουλος δεν ήταν ένας πολύ καλός Πρόεδρος;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Μετά τις αντιδράσεις βουλευτών της ΔΗΜΑΡ σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα Κουβέλη , η κυβέρνηση δείχνει να κάνει στροφή σε άλλη υποψηφιότητα. Ήδη 4 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, μέσω της Realnews, δήλωσαν ότι δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε αν υποψήφιος είναι ο Φώτης Κουβέλης, αν δεν προηγηθούν πρόωρες εκλογές. Με τις αρνήσεις των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, αλλά και τις αντιδράσεις ανεξάρτητων βουλευτών που προέρχονται από την λαϊκή Δεξιά , όπως π.χ. ο Γ. Νταβρής, οι συζητήσεις στρέφονται προς πρόσωπο που θα ενώνει την κεντροδεξιά.

Στόχος πλέον δείχνουν να είναι όχι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ , αλλά οι βουλευτές των ΑΝΕΛΛ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτοί κερδίζονται λιγότερο δύσκολα αν ο υποψήφιος Πρόεδρος είναι από την κεντροδεξιά, αν και όλα θα κριθούν πρωτίστως από το πολιτικό κλίμα…


ΠΗΓΗ : 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου