ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ …





Του Γιάννη Αγγελίδη


Tον τελευταίο καιρό με αιχμή του δόρατος το «έγκριτο» Ποντίκι αλλά και με ένα μπαράζ δημοσιεύσεων μειωτικών ως επί το πλείστον ιδίως μετά την ομιλία του κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του διάφοροι ανέλαβαν – θα έλεγε κανείς εργολαβικά – να αποδομήσουν τον Ηλία Ψινάκη πριν ακόμα καλά καλά καθίσει στην καρέκλα του Δημάρχου .

Σε αγαστή αρμονία «δεξιοί» και «αριστεροί»  κονδυλοφόροι ανέλαβαν να παρουσιάσουν τον νέο Δήμαρχο Μαραθώνα σαν μια γκροτέσκικη φιγούρα που – εν ολίγοις – για πλάκα τον έβγαλαν οι δημότες του από την πρώτη Κυριακή με άνετη πλειοψηφία έτσι για να γελάσουμε βρε αδελφέ και καλό είναι να μην του δίνουμε σημασία γιατί είναι μια μπαλαφάρα .  
Και λέω σε αγαστή αρμονία γιατί τελικά είναι αποδεδειγμένο πως ο συντηρητισμός , τα σκουριασμένα μυαλά , οι εμμονές και η ψευτοδιανόηση δεν έχουν πολιτικό πρόσημο αλλά είναι αυτοφυή ελαττώματα σε όλους τους πολιτικούς κάμπους .
Όλοι αυτοί λοιπόν που σήμερα χλευάζουν ή νομίζουν πως με την κακεντρεχή κριτική τους απομυθοποιούν τον Δήμαρχο Ηλία Ψινάκη   ( όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους θα «τον φάνε στην μάπα για μια πενταετία»  ) , δεν σκέφτηκαν άραγε ποτέ όλους αυτούς τους "καλοπλυμένους" , "μοσχομυρισμένους" υπαλλήλους και δημοτικούς άρχοντες που κατάκλεψαν την τοπική αυτοδιοίκηση και αντιμετώπιζαν με σνομπισμό ή και προσβλητικά τους συμπολίτες τους ;
Και η όλη κατάσταση σε κάνει να αναρωτιέσαι σε τι ακριβώς διαφέρει αυτή η κακοκρυμμένη ρατσιστική κακία από αυτό που εμείς οι “τρισένδοξοι και καθαρόαιμοι
straight” αποκαλούμε «κακιά αδελφή» ;
Ταπεινή μου άποψη είναι ότι πρέπει να τον αφήσουμε και να τον κρίνουμε από τα πεπραγμένα του και όχι επειδή δεν είναι comme il faut  ή γιατί η "ιδιάζουσα συμπεριφορά" του μας χαλάει τη σούπα και τα συντηρητικά πρότυπα μας .
Θα αναρωτηθεί κανείς πως εγώ , γόνος «συντηρητικής οικογένειας» , ανήκων στη «συντηρητική παράταξη» τολμάω να υπερασπιστώ τον «διαφορετικό» Ηλία Ψινάκη .
Θα κερδίσω κάτι ;
Σίγουρα όχι και μήτε που τον ξέρω δηλαδή τον άνθρωπο και το πιθανότερο είναι να μη τον δω ποτέ ούτε καν από μακριά αφού κοινούς γνωστούς δεν έχουμε .
Όμως ενοχλούμαι , ενοχλούμαι αφάνταστα από την κριτική – που δικαιούμαι να την χαρακτηρίζω  κακόβουλη – όταν δεν στηρίζεται σε πράξεις που έγιναν αλλά που ΘΑ γίνουν ( κατά την άποψη των «αδέκαστων» κριτών φυσικά ) ή και που ΔΕΝ ΘΑ γίνουν .
Έλεος με την υποκρισία και τον ψευτοκαθωσπρεπισμό  εκ δεξιών και εξ ευωνύμων .
Και εμένα με ξενίζει αρκετές φορές η συμπεριφορά του αλλά επειδή τον θεωρώ επιτυχημένο μάνατζερ που δεν έχει ανάγκη από κανέναν και επειδή η μέχρι σήμερα πορεία του έδειξε πως δεν κιοτεύει και δεν μασάει τα λόγια του - σε αντίθεση με κάποιους "μάτσο και αρσενικούς" ή με κάποιους αριστοκράτες και ευγενείς ή ακόμα και με κάποιους γνωστούς "επαμφοτερίζοντες" που και σκατά τα έκαναν και μας πλήγωσαν με τις ”
politically correct” συμπεριφορές τους - εγώ λοιπόν λέω να του δώσουμε χρόνο να δούμε τι θα κάνει στην πράξη πριν τον ρίξουμε στον Καιάδα των εμμονών μας όπως κάποιοι έκαναν με τον Ζαγοράκη . 

Give him a chance .

1 σχόλιο:

  1. Το σχόλιό σας κ. Kotsampasis διαγράφηκε διότι περιείχε χαρακτηρισμούς υβριστικούς τους οποίους δεν μπορούμε ν΄ αναρτήσουμε.
    Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το σχόλιό σας, να διορθώσετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να επανυποβάλλετε την άποψή σας, την οποία πολύ ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε.
    Σας ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή